Postad i: Bloggrelaterat

Gör ett försök till att vara kreativ i dom moments då man hittat motivation till att skapa i Photoshop. Och ibland går det lite för fort. Anyway, har börjat använda kameran lite smått här hemma. Olympus ärkefiende var Mac ett tag, men jag har löst konflikten mellan dom och nu samarbetar dom med varann och mej. Försöker även bemästra inställningarna, något jag egentligen borde veta efter två Fotokurser. Men jag är lat och tar inte den tiden jag behöver. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Postad i: Opinions and thoughts

Satt i skype häromdagen. Lyssnade på två som argumenterade om vegetarismen, pälsindustrin och liknande. Vara att ena säger:
- Men människan är ju inte gjort för att... öhm.... ja käka grönsaker osv.
Jajo där har hen en point. Vi må vara skapta för att jaga och äta de kött vi får tag på, samt bära den djurhud som håller oss varma under vintern. MEN det var också miljontals år sedan. Om vi jämför människor då med nu så har framförallt vår hjärna utvecklats, men även våra tänder. Vi är inte längre i behov av visdomständerna, som från början fanns till för att klara av att äta "svårare" mat. Vi har inte längre kvar vår överlevnadsinstinkt, då vi i de flesta i-länder redan tar mat, vatten och tak över huvudet för givet.

Jag själv är köttätare. Jag tror att vi människor behöver protein och kan för det mesta få tag på det genom att ta ett annat liv. Jag tror dock att ytterst få människor hade varit köttätare om vi fortfarande var tvungna att jaga och döda djuren själva. 

Likes

Comments

Postad i: Opinions and thoughts

På föreläsningen i måndags så fick jag mer förståelse över vad kursen innebär. Filmteori kan ju vara ytterst brett, men Cut/Uncut fokuserar mer på själva klippningen, editing. Och en sak som föreläsaren nämnde var just att editing är en kvinnodominerade bransch, vilket gjorde mej sjukt glad. Och det är trots allt the editor som gör filmen till film. En jämförelse mellan byggarbetare och film för att få det hela tydligare var: Regissören är den som åker till byggmax och köper virket, men det är klipparen som bygger ihop huset.

Hur kommer det då sej att vi känner till fler Regissörer än klippare? Quentin tarantino, George lucas och Steven spielberg är väl de mest omtalade. Men ingen känner till Carol Littleton(E.T), Maryann Brandon o Mary Jo Markey(The force awakens), Kevin Stitt(Jurassic world) t.ex. Men vi måste backa bandet lite längre än så för att få svar.

För 50-60 år sedan highlightade man inte regissörerna lika mycket. Då var det "bolaget" som stod i fokus. Ett exempel alla känner ingen: Hanna barbera presents... scooby doo in... Med åren så ändrades det till "From the director of...." eller "Quentin tarantinos new masterpiece" i reklamerna. Vi har alltså övergått från att fokuserar bolaget som satt på filmens budget, till att lägga fokus på "hjärnan" bakom filmen för att locka publik. Och med all denna fakta i huvudet och den filmkåta generation vars filmintresse bara växer och växter, så tror jag att folk tillslut kommer att försöka notera vem det är som faktiskt satt ihop filmen till var det är och vad det blev, dvs editorn/klipparen.

Likes

Comments

Postad i: Bloggrelaterat

​Okej, detta handlar typ inte alls om armar... isch. Och här kommer de vanliga ursäkterna till att denna video existerar: Jag hade tråkigt. Anledning till varför jag ser ut som jag gör: Palla smink. Anledning till kass kvalle: Filmad med Crapphone 4 cuz andra luren dog

Likes

Comments

  • Facebook
  • Twitter
  • Snapchat
  • Youtube
  • Spotify
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw