Contour & Highlight

Facebook älskar att visa ads från alla möjliga företag som säljer smink. Ofta får man se en fastforward toturial på när någon halvkänd tjej lägger sin foundation osv. Visst, resultatet kan anses vara snyggt. På film, via en skärm.
En fredagkväll stod jag i kassan och två brudiga brudar dök upp, med den exakta sminkningen, med säkert samma produkter, halvpackade och uppklädda. Deras ansikten var svettiga och såg tunga ut. Jag kände bara obehag av att kolla på dom. Det var ljust i "rätt" delar av facet, mörkt på andra delar och knottret av halvmogna finnar syndes igenom brunkrämen... något som inte syns via en kamera. Ett faktum som ingen brud verkar förstå.
Att se dom där adsen och sedan tjejerna i verkligheten får mig att inse en sak: Vill du bomba ditt face med krämer, skuggor och allt därimellan, så kommer du inte kunna röra dig utan att det "fina" sabbas och ger en motsatt äcklad effekt. En livsstil som jag aldrig frivilligt skulle välja. Sedan att facebook trycker upp sminkreklam på min sida och inte Ditas gör mig mest irriterad. Men det är så det är i detta samhälle.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229