Curling

Varför vill du inte bli shiftledare med mig?
Svaret jag fått på den frågan är oftast det samma: För att man får mer ansvar, mer press, för några kronors löneförhöjning. Ganska ovärt och onödigt med andra ord. Vem vill ta på sig massor av ansvar utan att få något värdefullt av det? När man sedan ser två shiftledare bli pressade in i väggen, för att de sedan själva går in i den. Men låt mig få skriva om de som är, de som inte vill och den som kanske kommer att bli.
De som är, har valt att få shiftledarrollen och beundransvärt nog står fortfarande stadigt på sina ben, med lite ärr från stygn där benen redan brustit. Det finns fortfarande en del frågetecken som måste redas ut i deras huvuden, och kritiken bakom ryggen på de är nästan brutal.
De som inte vill är det rutinerade medarbetarna. Dom har visat potential och kan det mesta. Fick erbjudandet men insåg snabbt: Shit, shiftlerade innebär inte mindre jobb och högre lön, utan tvärt om. Fuck det. Och där är lite här skon klämmer. Att vara runt 20 anses gammalt på min arbetsplats. Och pga det så förstår jag inte hur en 20åring väljer att neka en position som någon annan strävar efter. När jag fick frågan så ställde jag mig själv två frågor "Kommer jag att klara av det?" samt "Hur ser det ut i CV't?" Eftersom svaren var "Kanske det" och "ja" så valde jag att köra. Mest för att se hur långt jag kan ta mig innan även jag faller ihop och dör. Men att bli erbjuden en högre position och tycka sig ha valet till att säga nej endast pga ansvarspåtagandet är, enligt mig, vad alla curlingföräldrar gjort fel. Din farfar kanske kämpade sig igenom fattigdom och utbildning den hårda vägen, och här sitter du och gråter över att inte vela hålla i restaurangnycklarna på morgonen.

Gillar

Kommentarer