Moralpanik

Bild 1: Föräldrar i ett nötskal. Jag blir alltid så onödigt provocerad av sådana bilder. Som tydligt pekar ut dubbelmoralen från föräldrar. Varför finns inte föräldratester ens?!

Bild 2: Här om dagen kom en snoffsig lvinna i sina bästa år. Hon beställde Pollo aLimone. Kyckling helt enkelt. Medans maten lagades så frågade hon vart kycklingen var ifrån. Där fick äveb jag veta att den är tysk. Och då blev hon nästan lite upprörd. Typ "åh nej gud vad dåligt" och A (kollega) som lagade hennes mat frågade vad felet var. Hon förklarade att hon tycker att det ska vara svenskt kött. För vi tar han om djuren. Att hon egentligen är vegetarian osv. A, som äter mycket kött, kollade på henne typ: kycklingen ska dö, det spelar väl ingen roll? Medans jag satt speachless och bah hur kan du beställa en kötträtt och sedan kalla dig vegetarian?! u stoopid? Hon fortsatte gnälla och tyckte sig behöva få fram sin åsikt om att vi borde köpa svensk kyckling i framtiden, om hon skulle komma tillbaka.
Till slut säger hon "ah nej det är så fruktansvärt hemskt hur de behandlar djuren" varav att jag känner mig tvungen att tillägga "ah men då kanske du är på väg att bli vegan? ^^" *glimten i ögat* men nää, det tyckte hon var alldelses förmycket och överskattat, skulle aldrig förekomma sig.
Man bah, oj vad du bryr dig tantjävel. Fasaden du målar på med träfärg, skapad av snevridna moralfrågor du inte ens själv förstår dig på, rinner bort i sprickorna. Lika fagert som när Ulla 87 försöker ta på rött läppstift, det silar bara genom rynkorna. Poängen är att det ska se snyggt ut, men är raka motsatsen och bara frustrerande/irriterande när man ser brister från okunskap. Du kan inte vara vegatarian o äta kött, samt du bör ej ha läppstift om det inte ser bra ut. Huvudsaken är att jag tyckte att Bild 2 är lika komisk som tantens beteende.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229