Sanningen om nakenbilder

En text som jag skrev om på ec. Men tycker den passar lika bra in på typ vilken social medie som helst. Facebook, Blogg, ec, instagram, you name it:

"Ecbloggare som lägger upp lättklädda/nakenbilder och sedan skriver "oj hur hamnade jag på plats 4 på bloggtoppen?" man bah, ja undra de ja. Det måste nog vara för att du skriver sådana intressanta, läsvärda och fantastiska texter. Eller så är det för att sex säljer. Rätt säker på att det är det andra alternativet.
Jag har funderat lite på det där med naken/lättklädda bilder på internet. Det mest maxade lättklädda som jag lagt upp är bilder utan byxor, då jag har tröja på mig som täckt mina trosor. Vilket knappt anses som lättklätt numera. Men cirkeln verkar typ gå : Man behöver lite bekräftelse > man lägger upp en utmanande bild > man får besök, bevakare och uppmärksamhet > man mår lite bra för sig själv > tills någon skriver något negativt > Då skriver man en novell till svar om hur INGEN har rätt att döma, kommentera, påpeka eller ens kolla på bilden som man lagt upp > man använder "tog bilden för min egen skull" som "vinnande" argument > man får ett gäng feminister som hejarklack. Sedan går det en liten tid, man publicerar lite normalt personliga inlägg. Man börjar sakna dom där främlingarna som skrev att man var snygg. Man undrar varför de inte skriver längre. Man blir lite ledsen i hjärtat varje gång man loggar in och inte har 23 meddelanden, 47 kommentarer eller 82 gillningar. Man tar en ny bild. Man behöver lite bekräftelse. Och vips så har hjulet börjat snurra igen, det snurrar hela vägen upp till topplistan. Grattis."

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229