Svar

Fick inte så många frågor, sadly :/ Men lägger till några som jag tror att folk undrar eller hsr fördommar över ^^

Isabella:
Hur mycket tjänar man på McDonald's? Beror på ålder o tjänst. Jag fyller 20, men får 99.10 kr/h just nu. De som är under 18 får runt 75kr/h tror jag. Jag jobbar dock deltid och vet att det är lite svårare att få heltid, det är oftast ledarna/cheferna som har heltid.

Hur ofta jobbar du? 3-5 dagar i veckan. Nästan varje helg och mycket 16-21 pass. Lite drygt, men det är ofta möjligt att byta pass med andra.

Vad är dina arbetsuppgifter? Jag står på s.k boppen. Jag har hand om alla Wraps, Chicken jr, Chicken Legend, Hot Wings, Chilli Cheese Tops, File-o-fish, McBean, Big Mac Chicken, McNuggets och Pajerna... själv. Jag ska alltså vet att det finns x antal av allting, samtidigt som jag ska göra 2 olika wraps, då jag även ska packa 3 hot wings och fortfarande hålla en ren station. Ibland önskar man att man var en bläckfisk.

Vad är det bästa/sämsta med att jobba på McDonalds? Det bästa enligt mig är att ha en säker arbetsgivare. Har varit med om att bli utnyttjad för gratisjobb innan. Samt att få jobba med sociala människor i lite min ålder. Vissa är assköna och lätt folk jag kan tänka mig att träffa på fritiden. När stresstimmarna är över är det rätt kul.
Det sämsta är just att det inte är ett 09-17 jobb och att helgjobb ingår. Att ha en onsdag ledigt är ganska meningslöst för mig. Sen så är ju stresstimmarna påfrestande och man kan lätt tappa humöret. Däremot så tycker jag mer om att jobba när det finns något att göra, annars blir det långtråkigt och man blir uttråkad(vilket leder till att cheferna ger en städjobb att göra)

Other:
Varför sökte du till donken?
Såg att de sökte folk och tog chansen. Hade varit arbetslös i ett år (pluggade dock en sväng i karlstad) och tog chansen till ett jobb som är en seriösarbetsgivare

Har du nån gång blivit utskälld?
Nej, men jag har hört kollegor som blivit det av en chef, men det har ändrats på.  Däremot höll jag på att bryta ihop första dagen då en tjej i kassan sa en dryg kommentar riktat åt mig, under stress, som jag tog åt mig av tyvärr. Idag, när jag kommit in i allt, så vet jag bättre vilka jag ska lyssna på.

Skulle du rekommendera jobbet till andra?
Asså jag var själv "rädd" för donkjobb från början. Alla historier man hört, alla föredettaanställda som aldrig går dit igen osv. Men jag är rätt säker på att 90% av de som är arbetslösa o ändå inte vågar söka till donken är fjollor, faktiskt. Här märker man hur våra päron har uppfostrat en generation töntar som inte vågar svettas. Jag skulle inte rekommendera detta till någon som anser sig vara fin i kanten eller inte ens vill anstränga sig. Om du trivs med ett jobb i tempo där du inte behöver sälja, passa gamlingar eller liknande så skulle jag uppmana dig till att söka.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229